Eddie Meduzas runke ball

eddie_theeddieJag vet inte hur jag kommit så här offside på internet, men ibland blir det bara så. Jag kan säkert tänka mig att många tycker att det är obehagligt att se en gubbe behaga sig under tiden som han sjunger och spelar gura. Men så är det ju också Eddie Meduza vi snackar om här och han är förlåten för det mesta. Jag hittade hans låt runke ball och den fulla originalvideon till den. Det blir inte bättre än så och det är helt klart ett måstebesök. Allt framförs av Eddie Meduza själv och det är kvalitetshumor från start till mål. Eddie Meduza, född som Errol Leonard Norstedt, var “en svensk kompositör, textförfattare, musiker, komiker, sångare och multiinstrumentialist” enligt wikipedia. Han tyckte själv att han var ett missförstått geni och det är ju något som i allra högsta grad reflekteras i flera av hans verk och inte minst runke ball.

Man kan ju undra hur pass bra Eddie Meduza skulle gjort från sig om han var född några årtionden senare. Jag vet inte om runke ball skulle nått samma framgång idag som förr. Men man vet ju aldrig. Och Eddie gjorde ju så mycket mer än runke ball så klart.

Ljuvlig musik från Eddie

Får du inte nog av Eddie Meduza och hans musik kan du ju alltid surfa in på lastfm.se och se om du hittar några gamla godingar som du gillar. Han finns ju också på Spotify vilket jag förmodar att du hört talas om såvida du inte levt under en sten de senaste fem åren. Bland Eddie Meduzas mest populära låtar på Spotify har vi Ragga Runt, Mer Brännvin (min personliga favorit), Midsommarnatt, Epa-traktorn och Volvo. Fem klassiker bara där. Jag har inte räknat på totalen men du kan säkert hitta 50 Eddie Meduza-låtar på Spotifty. Så det är bara att dra igång på studentskivan eller vad för fest som kommer härnäst.