Har köpt Mortal Kombat X

Jag har köpt Mortal Kombat X till PS4 och nördat ner mig totalt. Det är ett sjukt bra spel som passar även de som aldrig någonsin spelat spelserien förut. Det är liksom inte så att någon gammal Mortal Kombat-nörd har ett övertag och kommer ta sönder en nybörjare till skillnad från exempelvis FIFA. Om någon var hysteriskt bra på FIFA 09 och sedan har ett långt uppehåll och börjar spela FIFA 15 kommer det inte ta lång tid innan spelaren är väldigt bra på FIFA 15 också. Samma typ av försprång finns inte när det gäller Mortal Kombat X. Så man behöver inte vara rädd för att det ska bli en ojämn TV-spelskväll om man anordnar en turnering med Mortal Kombat X på menyn.

Rekommenderar PS4

Nu är det som så att jag bara testat Moral Kombat X på PlayStation 4. Så jag har inte så mycket att jämföra med. Men jag tycker ändå att jag ska få rekommendera spelet till PS4. Det är bra helt enkelt. En sak som jag inte riktigt tycker funkar är att köra med styrspakarna. Det är lika lätt att få in kombinationerna med styrspaken. Säg att du ska trycka vänster, höger, höger, ned + rund. Det går väldigt mycket snabbare att göra det med pilerna.

Grymma karaktärer

Det man gjort bäst är att få till bra säregna karaktärer i spelet. Det är ju det som gör spelet egentligen. Sedan finns det ju de här tre extra dimensionerna till varje spelkaraktär. När du väljer en karaktär så får du sedan ett val att välja vilka typer av egenskaper som karaktären ska ha. Så man kan säga att varje karaktär kan bli tre olika.

Jag tycker att Moral Kombat X är årets hittills roligaste spel. Det finns några titlar framöver som kanske utmanar. Men jag har en känsla av att det kommer bli riktigt mycket Moral Kombat X för mig den här våren och sommaren.