Mad Max kommer bli så jäkla bra

Mad Max blev ju känt med Mel Gibson. Eller Mel Gibson blev känd med Mad Max kanske man ska säga. Jag ska erkänna att jag inte sett hans version av filmen. Jag är för ung antar jag. För mig blev Mel Gibson känd som Riggs i Lethal Weapon. Men nu är det inte gamle Mel som är huvudrollsinnehavare utan Tom Hardy. Jag gillar Tom Hardy. Han är lite av en reflektion av mig själv…

mad-max-fury-road-poster2Här har vi en film-affisch med Mad Max: Fury Road. Den kommer ut på bio i USA 14 maj enligt International Movie Database och då får man ju tro på det. Du kan för övrigt se flera trailers till filmen där. Jag såg en av de aktuella trailerna på youtube och där var det någon som skrev att “i love how the bad guys are so incredibly over the top”. Det är precis vad jag gillar också. Det är meningen att det ska vara rikligt överdrivet och det funkar perfekt. Det funkar perfekt i trailern i alla fall.

Kort om storyn i Mad Max: Fury Road

Det ska vara en post-apokalyptisk värld där folk slåss mot alla för sin överlevnad. Max allierar sig med den mystiska kvinnan Furiousa för en bättre chans till överlevnad. Miljön är som man kan se i trailern ganska förstörd. Det är inte direkt en modern civilisation. Max är en man som har ett lätt finger på avtryckaren. Han är inte den som dividerar alltför mycket utan hans själ är action innefrån och ut. Furiosa är en karaktär som liksom Max har väldigt lätt till action. Hon har också en övertygelse om att vägen till överlevnad är att ta sig över öknen och till hennes barndomsland.

Budgeten var som man kan se på trailern förbannat maffig. Vi pratar 100 000 000 dollar i budget. Ganska mycket stålar med andra ord.